На Трійцю у церквах зібралося приблизно 200 тисяч вірян. Це майже вдвічі більше за Великодній показник. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко, пише Офіс Президента.

Актуально ПЦУ закликала вірян не приносити пластикові вінки на кладовище

Водночас на Великдень до українських храмів завітало 130 тисяч вірян, а на Вербну неділю – 126 тисяч людей. Додамо, що цей показник значно менший, ніж торік. У 2019 році на Вербну неділю до храмів прийшло 3 мільйони осіб.

Клименко наголосив, що священнослужителі та парафіяни дотримувалися правил соціального дистанціювання та маскового режиму, тож загалом свято минуло спокійно.

Більше Святкування Трійці в умовах карантину: чи дотримуються рекомендацій МОЗ у Києво-Печерській лаврі

Правила відвідування церков та храмів

  • З 22 травня храми поступово почали впускати парафіян всередину. Для цього уряд рекомендував церквам забезпечувати необхідну дистанцію, встановити дезінфектори, а люди повинні бути тільки у масках.
  • Згідно з розпорядженням Кабміну, дозволяється проведення богослужінь за участю не більше однієї людини на 10 квадратних метрів.
  • Ікони в храмі є, але цілувати їх заборонено. Також змінилися правила причастя: священник має подавати його кожному окремо в руки.