Про малюка Марина та Валерій мріяли три роки. Завагітніти вдалося не одразу через негативний резус-фактор у жінки. Дев'ять місяців тому сім'я раділа довгоочікуваній новині, та і вагітність тривала без жодних ускладнень

Читайте також: Голова у коробці та відварене людське м'ясо: жорстоке вбивство екс-міліціонера сталося у Харкові

Пологи призначали на 11 жовтня, але за два дні до цієї дати дитина померла ненародженою.


Про малюка Марина та Валерій мріяли три роки

Трагедії передували майже три дні перебування у пологовому відділенні. У жінки почали відходити води і швидка доправила Марину до Дергачівської центральної районної лікарні, де жінкою мав опікуватися завідувач відділення – Андрій Фьоклін.

Подивився і сказав: іди погуляй. У мене сильно болів живіт. Я запитувала, чи треба крапельницю, або, можливо, викликати пологи. Він звинуватив мене у істериці і сказав, що я тут не одна така,
– розповіла постраждала Марина Іваненко.

Зрештою, пологи довелося викликати штучно, коли маля вже загинуло. Тепер у лікарні на дзвінки не відповідають, двері відділення зачинили. Навіть дверний дзвінок вимкнули. Тим часом Марина пригадала, як на дев'ятому місяці вагітності приходила на обстеження до того ж Андрія Фьокліна. Лікар говорив про розцінки на пологи і, за словами Марини, йшлося про вісім з половиною тисяч.


Лікар Фьоклін відмовився свідчити поліції та зустрічатися з журналістами

Зустрітись з журналістами особисто лікар відмовився, та й телефоном був небагатослівний: "Дочекаємось результатів патанатомічного висновку, і тоді вже про щось говоритимемо предметно". Також він наголосив, що стимуляція пологів – справа необов'язкова.

Читайте також: У Техасі на дитячому святі сталася стрілянина: четверо вбитих, є поранені

Сім'я написала заяви до поліції та прокуратури. Наразі справу кваліфікували як "неналежне виконання професійних обов'язків медпрацівником".

Вилучена історія хвороби, буде призначена комплексна судово-медична експертиза. На жаль, лікар відмовився свідчити. На цей час він має таке право,
– пояснив начальник слідчого відділу Дергачівської поліції Едуард Кравецький.

Якщо провину лікаря доведуть, йому може загрожувати до трьох років позбавлення волі з забороною обіймати посаду.

Нагадаємо, раніше 24 канал повідомляв, що, на жаль, певний відсоток діток в Україні народжуються передчасно, а іноді перші хвилини життя цих малюків супроводжують серйозні ускладнення. Такі діти потребують дуже виваженого і обережного лікування, адже найменші прорахунки та необережні дії лікарів можуть додатково принести невиправну шкоду малечі.