Тепер же "Медок" першим випробує принципово нову систему захисту від злому. Про це "Обозревателю" повідомив "СVO компанії ROMAD", екс-начальник Державного центру кіберзахисту та протидії кіберзагрозам Держспецзв'язку Ігор Козаченко.

"Вони забезпечили собі сильний захист. Одним з елементів захисту це ROMAD EDR надане нашою компанією унікальне рішення по захисту кінцевих користувачів. Це програмне забезпечення класу Next Generation Endpoint Protection and Responce (NGEP), яке дозволяє захистити АРМ (автоматизоване робоче місце) від шкідливого програмного забезпечення завдяки новітньому рівню кіберзахисту".

Експерт пояснює, що ПО забезпечує реальний захист від так званих загроз "нульового дня". Крім того, Медок вжив додаткових заходів, щоб не дати хакерам знову дістатися до серверів компанії.

Переглянута і доповнена політика безпеки всієї інфраструктури компанії. А найголовніше досвід. Вони пройшли розвідку боєм, а значить, стали сильнішими,
каже Козаченко.

За його словами, необхідно і далі шукати і впроваджувати захисні рішення, які можуть надати захист від сучасного виду загроз. Як показала практика, стандартні антивіруси не змогли, та й не могли вирішити задачу захисту, через архаїчності структури свого софту.