Речниця президента в червні отримала 37 тисяч 200 гривень, а сам Зеленський – 22 тисячі гривень. Про це пишуть "Українські новини", посилаючись на відповідь Держуправління справами.

До слова Майже мільйон доходів і кредит: що задекларувала речниця Зеленського Мендель

Зарплата Мендель

Сума заробітної плати прессекретарки президента України Юлії Мендель в червні 2020 року становила 46 217 гривень:

  • посадовий оклад становить – 21 750 гривень,
  • надбавки за інтенсивність праці – 8 700 гривень
  • заробіток за період службових відряджень і премії – 15 767 гривень.

Однак з нарахованої суми було сплачено 9 тисяч гривень податків і зборів, тож речниця Зеленського всього отримала 37 тисяч 200 гривень зарплати.

У квітні і травні її зарплата була аналогічна.

На час карантину працівникам органів влади обмежили зарплату до 47 тисяч гривень. До встановлення цього обмеження зарплата Мендель в березні і в лютому не перевищувала цю суму, але в січні їй було нараховано більше – 52 з половиною тисячі гривень.

Зарплата Зеленського

Водночас Володимир Зеленський в червні отримав 28 тисяч гривень, повідомляють в Держуправлінні справами. З нарахованої суми сплачено 5 460 гривень податків і зборів, тому Зеленському видали 22 540 гривень зарплати.

Надбавки і премії до зарплати президента не передбачені законодавством.

Що відомо про Юлію Мендель?

Освіту здобула в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Має науковий ступінь кандидата філологічних наук.

Працювала на телеканалах ICTV, "Еспрессо-ТВ" та "Інтері". Писала для українського Forbes і американського Politico. Кілька років співпрацювала з The New York Times.