Як наголосив Гройсман у ефірі програми "Свобода слова", він з першого дня створення "Блоку Петра Порошенка" ніколи не був членом цієї політичної сили.

Слід взяти до уваги! Президентство Порошенка: за які схеми він може сісти за ґрати

"Більше того, якби я вважав і вірив в те, що там можуть бути нові підходи для того, щоб робити необхідні зміни, я би, не думаючи жодної хвилини, приєднався би до цієї політсили", – зауважив він.

Натомість, каже Гройсман, він обрав "непростий і дуже складний самостійний похід" зі своєю командою, в яку вірить і за яку йому буде несоромно.

Так, кілька років тому мені навіть пропонували очолити "Блок Петра Порошенка". Але я завжди відмовлявся. У мене ніколи не було партійного квитка. Це партія була Петра Олексійовича Порошенка, зараз вони її перейменували на іншу партію, додали кілька нових людей, залишили багато старих людей. І, в принципі, я вважаю, що в цій політичній силі нічого не зміниться упродовж наступних п’яти років. Вони, як працювали до цього, так будуть працювати й після цього. Мене це не влаштовує,
– констатував чинний очільник Кабміну.

Цікаво! Гройсман vs Порошенко: чому екс-партнери розпочали сезон взаємних звинувачень

Водночас Гройсман підкреслив, "коли ти є гравцем чужої збірної, ти не можеш звітувати за те, що не поділяєш".

На думку політичного експерта Олексія Мінакова, партія "Блок Петра Порошенка" вирішила змінити свою назву на "Європейська солідарність", оскільки має високий антирейтинг.

Але якщо подивитися уважно на з'їзд партії, який відбувся на початку червня, то якихось нових обличь ми там не побачили, попри заяви оновити склад партії. Навпаки, чинні можновладці якраз були присутніми на цьому з'їзді,
– каже експерт.

За його словами, рейтинг цієї політсили тримається виключно на особистості Петра Порошенка.

"Але вони матимуть близько 10% на виборах – це їхня межа, вище якої їм буде важко стрибнути", – підсумував Мінаков.

Хто від екс-БПП братиме участь у виборах до Ради? "Європейська Солідарність" Петра Порошенка: оновлений список кандидатів у депутати

Що відомо про похід Гройсмана на вибори

Ще на початку квітня чинний прем'єр заявив, що планує взяти участь у парламентських виборах. Спершу він не оприлюднював, з ким піде: самостійно чи з якоюсь партією. Проте за деякий час заявив, що збирається йти на вибори зі своєю партією. Але і тут був небагатослівним – ні назву, ні імена членів команди не оголошував.

Коли вирішимо всі організаційні питання, повідомимо, де розташовується штаб, хто його очолює, хто входить, яку ідеологію має політсила та які завдання перед нею стоять. Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологією з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти,
коментував тоді очільник Кабміну.

Згодом стало відомим, що партія Гройсмана називатиметься "Українська стратегія". Крім того, на початку червня ця політсила провела з’їзд, на якому оголосили імена її членів.

Гройсман, Українська стратегія вибори
Перша п'ятірка партії Гройсмана "Українська стратегія": інфографіка 24 каналу

Що ще заявляв прем'єр під час ефіру? Ще один ворог, якому маємо дати бій, – Гройсман про нових політиків

Що відомо про дострокові парламентські вибори 2019 року

Ще під час своєї інавгураційної промови 20 травня Володимир Зеленський заявив, що розпускає парламент. Наступного дня він уже підписав указ про припинення повноважень Верховної Ради. Відповідно до документу, позачергові вибори до ВР відбудуться 21 липня 2019 року.

26 червня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати. На позачергових виборах до Ради в одномандатних виборчих округах братиме участь 3171 кандидат: 1735 осіб із яких є самовисуванцями, а 1436 ідуть від партій.


Партії, Верховна Рада, інфографіка, 24 канал, рейтинг
Хто з політсил сьогодні має шанс пройти до Ради: дані останнього соцопитування