Деталі заяви Бондаренка

Мер Черкас передусім звернувся до депутатів міськради. Він наголосив, що слід забути про всі передвиборчі чвари та вибори загалом. Оскільки потрібно об’єднатися та працювати на благо Черкас і України. Таку заяву Бондаренко зробив у відеозверненні, яке опублікував у фейсбуці.

До речі Карантин вихідного дня: Черкаси знову проти влади – скасовують майже всі обмеження

Сьогодні ми повинні забути про все. Скажу відверто так: чому ми в команду взяли представника пропрезидентської партії. Тому що ми повинні забути про протистояння між міським головою і президентом. Як міський голова я хотів би повибачатися перед президентом за те, що я, в принципі, не себе відстоював, а жителів міста,
– наголосив Бондаренко.

За його словами, він хоча і є гарячою, але щирою людиною, яка "завжди буде пліч-о-пліч стояти з патріотами, які захищатимуть нашу країну".

"Пане президенте, я хотів би вибачитися офіційно. Наше завдання – спільно працювати на Україну", – констатував він.

Радимо ознайомитися Анатолій Бондаренко: що відомо про мера Черкас, його політичне минуле та улюблений Mercedes

Вибачення Бондаренка перед Зеленським: дивіться відео

Головне про конфлікт між Зеленським і Бондаренком

  • 2 травня у Черкасах міська влада зняла карантинні обмеження, зокрема на пересування у громадському транспорті для всіх громадян, що працюють.
  • Через це Зеленський і голова МВС Арсен Аваков пригрозили Бондаренку юридичними наслідками. А Нацполіція відкрила провадження щодо порушення санітарних правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним і іншим інфекційним хворобам.
  • На 4 число Бондаренка викликали на допит. Згодом він звернувся до Зеленського з заявою, що "Черкаси будуть чинити опір".
  • 7 травня Черкаський окружний адміністративний суд скасував рішення виконавчого комітету міськради щодо послаблення карантинних обмежень в місті.
  • 20 травня на пресконференції Володимир Зеленський розповів про ставлення до мера Черкас Анатолія Бондаренка через ситуацію з карантином. Президент заявив, що з такими бандитами не сяде за один стіл". Адже проти Бондаренка відкрили безліч кримінальних справ.
  • Опісля мер Черкас опублікував відповідь очільнику держави щодо 19 кримінальних проваджень проти нього. Він наголосив, що їх порушували за його політичну діяльність, зокрема за те, що Зеленський став президентом.
  • Таке висловлювання образило мера Черкас. І 27 травня він звернувся до суду і просив стягнути з Зеленського 1 гривню через моральну шкоду за приниження честі, гідності та ділової репутації.
  • Однак суд на позов Бондаренка не пристав, бо слова президента "не містять свідомо неправдивої інформації чи надмірних оцінних суджень".