Що відомо про суперечку Зеленського і Тимошенко

Читайте також: Тимошенко хотіла отримати контроль над Держагентством з управління зоною відчуження, – Лещенко

Суперечка спалахнула 19 листопада з допису Зеленського про перехід Тимошенко в опозицію, який вона анонсувала напередодні. Причина переходу в опозицію – президент не взяв на правлячі посади людей, яких йому з власної команди пропонувала лідерка "Батьківщини".

Зеленський написав на своїй фейсбук-сторінці, що Тимошенко обіцяла протягом року голосувати за всі закони разом зі "Слугою народу", якщо люди народної депутатки отримають певні посади – "солодкі місця". Проте Зеленський відмовив Тимошенко.

Є дуже давня українська традиція. Раз на 5 років Юлія Володимирівна Тимошенко йде в опозицію до чинного Президента, імітуючи турботу про народ... Але подивіться, який гарний вигляд має зараз "опозиція". Така фігура! А знаєте, чому? Тому що зараз їй просто не дають "солоденького",
– написав Зеленський.

Як відреагувала Тимошенко

Лідерка "Батьківщини" пригадала президентові його концертне минуле та виступи на корпоративах. Так, Тимошенко у своєму фейсбуці написала, що хотіла б поговорити з Зеленським "про долю країни, але він обрав інший тон".

Раз на п’ять років деяким українським президентам здається, що вони взяли джек-пот! А далі все за сценарієм... Ну, ви в курсі... Словом, чекаємо Вас на корпоративах... Можна зі своїм піаніно,
– заявила Тимошенко.

Дізнайтеся версію Лещенка, чому Тимошенко пішла в опозицію до Зеленського

Як на суперечку реагують соцмережі

Мені все одно, що Зеленський написав Тимошенко, як і навпаки. Я байдужий до політиків, до їхніх нервових системам: знали, куди йшли, а між собою – та хай хоч з ранку до вечора лаються будь-якими словами,
– написав український журналіст кримськотатарського походження Айдер Муждабаєв.

"Мені не все одно, що дорога до безглуздого, брехливого спочатку нормандського формату вистелена втратами у наших військових. Щодня хтось гине, отримує поранення, а ми обговорюємо незначущі нісенітниці і віримо в російсько-французько-німецькі казки, або робимо вигляд, що віримо, обманюючи себе/інших", – додав журналіст.

"Конкурс капітанів квартал програв", – написав у мережі фотограф Владислав Мусієнко, провівши аналогію з відомим конкурсом у КВК, де капітани змагаються у жартах та дотепності.

А блогер Віктор Трегубов переконаний, що допис Зеленського про Тимошенко – відволікання уваги громадськості від війни.