В ефірі 24 каналу Милованов ствердив, що важливо, аби була довіра до держави. Це питання обмежує ефективність процесу амністії.

До теми Очікувати економічне диво – дуже оптимістично: Железняк про нульову декларацію

За словами колишнього міністра, амністія відбуватиметься тільки для тих, хто не заплатив податки. А ті, хто зробив кримінальні злочини – не можуть бути амністованими.

Моя позиція – ми не маємо права амністувати справжніх злочинців. Вони мають сидіти у в'язниці, і це означає, що ми маємо чекати, поки наша правоохоронна система запрацює і справедливість буде відновлена,
– сказав Милованов.

Тимофій Милованов зауважив, що "це нормально, що в такій країні як Україна є тіньова економіка". Він додав, що тільки тоді, коли держава зможе сказати: "Я гарантую, що той, хто покаже активи до 1 вересня – не матиме проблем, а той, хто покаже після 1 вересня – матиме серйозні проблеми", суспільство почне довіряти уряду.

Що таке податкова амністія?


Це можливість для громадян сплатити податки з доходів, з яких раніше такі податки не сплачувались, і вже сплили встановлені законодавством терміни платежів. В цьому випадку, платник податків заповнює так звану нульову декларацію.