Член Громадської ради доброчесності Роман Маселко зазначив, що хотілося б, аби в Україні нарешті почали щось робити, не порушуючи Конституцію чи закон. Про це він повідомив в ефірі програми "Що це було" на 24 каналі.

До теми Законопроєкти не допоможуть, – у НАЗК сказали, як боротись з рішенням КСУ

Суддівський майдан

За його словами, потрібно зрозуміти ситуацію, яка сталась. В Україні є проблеми не тільки з КСУ, але й із судами першої інстанції.

На його думку, зараз так само стався вибух, хоча й проблема була вже давно.

Інші правила

"Зрозуміло, що в умовах такого вибуху фактично працюють інші правила. Їх юристи можуть назвати крайньою необхідністю. Коли в умовах можна порушувати правила, які є для цієї ситуації менш важливі, для того, аби фактично зберегти більш важливі права", – сказав член Громадської ради.

Також він додав, що зараз Україна перебуває в ситуації крайньої необхідності, тому повинна зупинити Конституційний суд України.

Коротко про скандальне рішення КСУ

  • Конституційний суд України під час закритого засідання 27 жовтня 2020 року скасував статтю Кримінального кодексу про незаконне декларування.
  • Президент України Володимир Зеленський ствердив, що скасування декларацій може значно погіршити співпрацю з міжнародними партнерами.
  • Представники Євросоюзу заявили, що антикорупційна реформа є умовою надання фінансової допомоги та безвізу.
  • Після того Зеленський вніс до Верховної Ради України законопроєкт про розпуск усіх суддів.

КСУ скасував е-декларування

Що відомо про скандальне рішення КСУ / Інфографіка 24 каналу