За минулу ніч лише на одну позицію біля Авдіївки прилетіло три десятки підствольних гранат ВОГ-25. До бойовиків – менше сотні метрів. Тож навіть побутові справи, як то укріплення власних позицій чи доставка продуктів, – справа ризикована.

"Осколків багато, і дуже важко їх витягувати. Тому що вони алюмінієві, магніт їх часто вже не бере. Застрягають у кістках. Кістка починає гнити, осколок не дістати. А потім проблеми зі здоров'ям виникають через певний час", – зазначив військовослужбовець ЗСУ на позивний "Док".

Читайте також: Порвуть ті військкомати, – ветеран АТО спрогнозував невтішну ситуацію в Україні

Але гупає тут і з більш крупних калібрів. Останнім часом бойовики ніби забувають про "шкільне перемир'я". Раз по раз то танк виїде, то з артилерії накриють.

Боєць на позивний "Псих" вже встиг повоювати на більшості позицій поблизу Авдіївки, зокрема на промзоні. Там, де укриття терористи рівняли з землею місяцями. І продовжують це робити. У свої трохи за 21 рік з головних правил передової добре засвоїв.

Вчасно зреагувати та швидко потрапити в укриття, коли обстріл або бойове зіткнення. Але ми їх "кріпимо" теж. Звісно. А як інакше? Вони по нам стріляють, а ми мовчати будемо? Да ніфіга!
– сказав АТОвець.

Через надмалі дистанції поранення тут не рідкість. Попри посилення обстрілів, востаннє 300-ий тут був півтора тижні тому. В медиків, втім, роботи не меншає. Адже почався сезон осінніх хвороб. Тож зараз чи не усі думки у бійців про наближення холодів.