Нью-йоркці вийшли на костюмований парад у знак протесту проти насильства та страху.

Читайте також: Теракт в Нью-Йорку: 8 загиблих, терорист з Узбекистану, відео затримання, підозра на ІДІЛ

Одна із учасниць демонстрації розповіла для Huffington Post, що приєдналася до святкувань, аби довести, що терористичні атаки не змусять амерканців жити у страху.

"Ми не боїмося. Звичайно, це страшна, страшна трагедія, але це спосіб протистояти людям, які намагаються змусити нас жити в страху", – висловилася жителька Нью-Йорка.

Щорічний парад, присвячений Хелловіну, відбувся у Гринвіч-Віллидж (квартал на заході Нижнього Мангеттена – "24") із посиленими заходами безпеки, зауважує видання. Серед учасників дійства був мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, а також губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо.

Сьогодні ми на хелловінському параді, щоб сказати: ви (терористи – "24") не перемогли. І ви не вплинули на нас. Ми вийшли, святкуємо, і робимо те, що роблять нью-йоркці. Ми живемо своїми життями, бо не збираємося дозволити терористам перемагати,
– прокоментував Куомо.

Читайте також: Терорист із Нью-Йорка був таксистом Uber

Нагадаємо, 31 жовтня у Нью-Йорку автомобіль наїхав на людей, внаслідок чого, за попередніми даними, загинуло 8 осіб. Серед загиблих було 5 громадян Аргентини та один бельгієць. Згодом правоохоронці визнали наїзд на людей на Манхеттені терактом.