Про це повідомив Президент України Петро Порошенко.

Читайте також: Чому Швеція не заборонила "Північний потік-2": дипломат дав відповідь

Президент заявив, що "Північний потік-2"–  це абсолютно політиканський проект, який намагається забрати з України бюджет, що дорівнює майже 3 млрд доларів".

Щоб ви зрозуміли масштаб: 3 млрд доларів  –  це та сума, яка сьогодні витрачається на всю оборону України. Вам зрозуміло для чого він будується? Не для того, щоб економічними факторами провести диверсифікацію. А для того, щоб Україну залишити без грошей на фінансування нашої оборони,
– заявив Порошенко.

Петро Порошенко наголосив, що для України зупинення будівництва "Північного потоку-2" є вкрай важливою справою. І він висловив сподівання, що будівництво вдасться зупинити.

"Саме тому ми зараз створюємо групу у Євросоюзі, яка має зупинити "Північний потік-2". Саме тому ми активно ведемо переговори з Німеччиною. Запрошуємо їх робити міжнародний консорціум з управління державною газотранспортною системою України", – додав Порошенко.

Що таке "Північний потік-2"?Це проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину, який хочуть прокласти через Балтійське море в обхід України. Будівництво цього газопроводу різко засудили США, а в Єврокомісії заявили, що він порушуватиме принципи прозорості, недискримінації та рівного доступу.