Однак український блогер вже прямує до Києва. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у твіттері.

Важливо У Білорусі зник журналіст, дружину якого арештували силовики

Він підкреслив, що Росія намагалася схопити Михайла, використовуючи для своїх політичних переслідувань Інтерпол.

Ми повернули громадянина України Михайла Орєшнікова з Індонезії, де Росія намагалася його схопити. Ми не дали цього зробити. Літак з Орєшніковим вже летить до Києва. Український паспорт = захист Української держави,
– написав міністр.

Що відомо про затримання Орєшнікова

  • Українського блогера Михайла Орєшнікова затримали 6 листопада в міжнародному аеропорту Індонезії Сукарно-Хатта за запитом Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії.
  • Йому загрожувала екстрадиція на територію Росії. Згідно з попередніми даними, проти блогера порушили кримінальну справу у Росії за звинуваченням у нанесенні тілесних ушкоджень.

Хто такий Михайло Орєшніков

  • Це колишній громадянин Росії – активний діяч антипутінського руху спротиву. У 2014 році відкрито виступав проти окупації Криму та інформував спільноту про злочини "зелених чоловічків" в Україні.
  • Через проукраїнську позицію Орєшнікова у Росії неодноразово катували. 26 липня 2014 блогер попросив надати йому політичний притулок в Україні.
  • У 2016 році Орєшніков відмовився від російського громадянства та отримав український паспорт.