Микола Тищенко заявив, що здав тест на коронавірус та отримав позитивний результат. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Важливо Яна Зінкевич подолала коронавірус

Заступник голови фракції "Слуга народу" зізнався, що мав температуру 36,8.

Відчуваю себе як танк, якому підбили гусеницю. Переходжу на запасний лікарняний бункер. Упевнений у швидкій перемозі над заморською недугою,
– написав Тищенко.

Що відомо про Миколу Тищенка?

Це – відомий ресторатор, телеведучий-ревізор і народний депутат, напевно, один з найвідоміших "слуг народу". Він неодноразово потрапляв у скандал. До прикладу, у роковини Чорнобильської трагедії він анонсував "свято". Тоді нардеп сказав: "26 буде свято, дуже велике і дуже важливе свято... це трагедія, Чорнобильська катастрофа". А під час жорсткого карантину його славнозвісний ресторан "Велюр" був мало не єдиним, який відкривав свої двері для посадовців та політиків.

Зауважимо, що раніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив про майже 60 народних депутатів, які перехворіли або ще хворіють на COVID-19.

Понад 20 осіб всього перехворіло в Апараті. Також у нас декілька людей додатково захворіли на цьому тижні. Я думаю, що ми десь до 30 доходимо вже,
– сказав голова ВР.

Що кажуть колеги нардепа?

Народна депутатка зі "Слуги народу" Євгенія Кравчук зазначила, що загалом у фракції є 10 хворих на коронавірус. Вчора, 16 жовтня, захворіли 2-є "слуг".

"Наскільки я знаю, Микола Тищенко почувається нормально, у нього немає якихось особливих симтомів", – розповіла Кравчук.

Також вона наголосила, що серед депутатів рівень захворюваності на COVID-19 в декілька разів більший, ніж загалом в Україні через їхню діяльність.

Коронавірус у Верховній Раді: головне

  • Від початку пандемії чимало нардепів захворіли на коронавірус. Недугу підхопили навіть голова "Європейської Солідарності" та п'ятий президент України Петро Порошенко, а також лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко.
  • А голова Верховної Ради Дмитро Разумков підкреслив, що на коронавірус хворіє кожен восьмий парламентар.
  • Першим депутатом, який захворів на коронавірус, був член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов. Це відбулося ще на початку пандемії в березні 2020 року.