Основні параметри бюджету-2021 збігаються з оцінками експертів МВФ. Про це повідомили у пресслужбі Мінфіну.

Читайте також Країни G20 заморозять борги бідним країнам через кризу: чи стосується це України

У повідомленні вказано, що проведення переговорів було важливим кроком, аби розпочати перегляд спільної програми України та МВФ Stand-by. Також це дасть можливість визначити дату візиту місії Європейського департаменту МВФ.

За даними Мінфіну, під час переговорів основним акцентом було формування спільного бачення показників бюджету. Зокрема, мовиться про рамки доходів, видатків та дефіциту.

До теми Степанов наполягає, щоб медики з 2021 року отримували від 22 тисяч гривень

У пресслужбі також зазначили, що Міністерство фінансів щодня проводило консультації з експертами МВФ. Там обговорювали можливості щодо фінансування пріоритетних видатків бюджету на 2021 рік та дефіциту.

МВФ хвилює те, за рахунок чого покриватиметься дефіцит Держбюджету

Радник президента з економічних питань Олег Устенко в ефірі 24 каналу відзначив, що МВФ хвилює те, в який спосіб буде покриватися дефіцит Держбюджету. Відтак потрібно, щоб це чітко було розплановане вже зараз.

Саме тому дефіцит в бюджеті на 2021 рік дещо знижували.

Початкова сума в межах 6% ВВП, згодом була знижена до позначки в 5,3%. У грошовому еквіваленті – це близько 8 мільярдів доларів,
– пояснив він.

За словами Олега Устенка, щодо цих грошей Мінфін представив чіткий план, зокрема те, в який спосіб вони покриватимуться.

Олег Устенко про успішні перемовини Мінфіну з МВФ: відео

Держбюджет-2021
Головне про держбюджет-2021 / Інфографіка 24 каналу