Відповідні гроші вже передбачені в бюджеті. Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю ВВС News Україна.

До теми У бюджеті бракує 3 мільярди доларів до кінця року, – Марченко

Міністр зазначив, що усі структурні маяки для першого перегляду програми МВФ виконали. Водночас наразі вже є інші – щодо яких процес виконання ще триває, сказав Марченко.

Я не можу сказати категорично, що коштів не буде. Але не хочу давати оптимістичні обіцянки щодо цього,
– зауважив очільник Мінфіну.

Також він додав, що наразі питання стосується не лише траншу, а й відповідної взаємодії. Якщо вдасться переломити негативний наратив останніх місяців – це вже буде великою перемогою, вважає Сергій Марченко. За його словами, досягнення відкриють шлях до отримання макрофінансової допомоги та до відновлення перемовин зі Світовим банком.

Співпраця України та МВФ: коротко

  • 27 жовтня Конституційний Суд скасував частину положень щодо антикорупційного законодавства України. У МВФ на це відреагували пересторогою, вже 9 листопада керівник НБУ їздив до Фонду на переговори.
  • Для того, щоб отримати гроші від МВФ, потрібно виконувати певні вимоги, зокрема продовжити низку реформ. Київ виконав уже 4 з 10 структурних маяків Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.