Свою пропозицію до Юрія Бутусова щодо працевлаштування Міністерство оборони опублікувало на власній сторінці у фейсбуці.

Цікаво Міноборони вперше замовить виробництво 3 літаків: деталі

В оборонному відомстві підкреслили, що масштаби суспільної уваги до реформ у сфері оборони відповідають їхнім масштабам. Водночас масштаби критики процесів Міністерства співмірні з масштабами самих процесів.

Одним з найбезкомпромісніших експертів щодо Міністерства оборони України є Юрій Бутусов. Хтось може вважати його журналістські матеріали упередженими, маніпулятивними, спекулятивними. В одному йому не відмовити – у небайдужості,
– заявили в Міноборони.

Там наголосили, що коли мовиться про конструктивну позицію – це викликає повагу, а критична налаштованість не виключає співпраці й пошуку точок дотику.

"Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага. Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики", – зазначили у відомстві.

Резюмуючи, пресслужба Міністерства оборони наголосила, що для активного громадянина завжди є можливість переходу від теорії до практики, від позиції стороннього ментора до посадовця, готового на практиці довести вартість своїх знань і слів.

На момент публікації сам журналіст Юрій Бутусов жодним чином не відреагував на таку пропозицію.

Чому Міноборони запрошує Юрія Бутусова

  • Юрій Бутусов – відомий в Україні журналіст, головний редактор видання "Цензор.НЕТ". Він спеціалізується на військовій тематиці, зокрема оборонних закупівлях.
  • Дуже часто його розслідування є критичними щодо керівництва Міністерства оборони або Укроборонпрому. Наприклад, в одному з таких він розповідав про закупівлю гаубиць "Дана".
  • Журналіст розповідав, що ці гаубиці вже давно застарілі, не відповідають стандартам НАТО, а Чехія дуже давно намагалася їх продати бодай комусь. Ба більше, в України дефіцит необхідних для неї снарядів 152 калібру.