Таку заяву Данилюк опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Міністр стверджує, що Генпрокуратура не лише не допомогла Лондонському суду заморозити активи колишніх власників "Приватбанку", а ще й перешкоджала цьому процесу.

Читайте також: Коломойський прокоментував рішення про замороження його активів

Зокрема, за словами Данилюка, ГПУ затягує розслідування справ щодо дій колишніх керівників і власників "Приватбанку", а також відкриває та активно просуває справи проти чинних службових осіб "Приватбанку", Мінфіну та НБУ. Крім того, відомство Луценка відкриває кримінальні справи за фактами залучення "Приватбанком" радників, які займаються документуванням масштабів і схем незаконного виводу коштів з банку колишніми власниками/менеджментом банку.

Данилюк наголосив, на сьогодні держава витратила майже 140 млрд грн на докапіталізацію "Приватбанку" через те, що раніше з нього були виведені гроші, або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає. Тож справа Приватбанку – це лакмусовий папірець ефективності роботи правоохоронних органів.

В контексті цього, "випадкова" зустріч в Амстердамі Юрія Луценка з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Лондоні викликає ще більше питань,
– наголосив Данилюк.

Читайте також: Луценко та Коломойський зустрілись в Амстердамі: стали відомі деталі

Окрім цього, міністр стверджує, що Луценко дискредитував себе атаками на нові антикорупційні органи та неспроможній довести до суду важливі для країни справи. Тож, на його думку, генпрокурор має піти у відставку.

Нагадаємо, Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників "Приватбанку" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 мільярди доларів США.