Про це AgroPortal.ua повідомило джерело у Верховній Раді України, а також кілька учасників ринку.

Зокрема, мова йде про те, що кандидатуру Чернігівського губернатора лобіює Блок Петра Порошенка.

У телефонній розмові з кореспондентом AgroPortal.ua Валерій Куліч не підтвердив цю інформацію, зазначивши, що йому ніхто нічого не пропонував.

"Подібна пропозиція мені не надходила, а говорити можуть багато про що", – констатував він.

Як відомо, вже більше двох місяців в неоплачуваній відпустці перебуває колишній Міністр сільського господарства Тарас Кутовий, який подав у відставку ще в липні, а обов'язки міністра виконує перший заступник міністра Максим Мартинюк.

Губернатор Чернігівщини Валерій Куліч в липні цього року посів останнє місце у "Рейтингу губернаторів", яке регулярно проводить видання "Ділова столиця", набравши "мінус 60 балів". Його область, за даними видання, "показала цілий ряд поганих результатів". Зокрема, вона "увійшла в двійку гірших за обсягом виконаних будівельних робіт на душу населення і по динаміці народжуваності, в трійку найгірших – по динаміці промисловості і роздрібної торгівлі, а також по середньомісячній зарплаті і за часткою працівників, які отримують зарплату не вище мінімальної".

Промислове виробництво на Чернігівщині, за інформацією рейтингу, "впало за півріччя на 3,5%, а за підсумками семи місяців – на 3,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, що означає найгірший результат серед всіх мирних регіонів", повідомляє "Ділова столиця".