Леонід Кравчук вважає, що зараз ситуація в Білорусі не сприяє роботі на Мінському переговорному майданчику. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Страна.ua".

До теми Австрія заявила про готовність стати посередником між Україною і Росією у переговорах про Донбас

Як Кравчук відреагував на ідею перенесення переговорів ТКГ

Перший президент зауважив, що якщо нічого не зміниться, учасникам ТКГ потрібно буде шукати інший майданчик. А рішення про перенесення схвалюватиме ОБСЄ – як модератор.

Народ піднявся проти Лукашенка, і все говорить про те, що протести триватимуть. Працювати в таких умовах дуже складно,
– зізнався Кравчук.

Перенесення переговорного майданчика щодо Донбасу з Мінська: головне

  • За підсумками президентських виборів ситуація у Білорусі загострилася – розпочалися масові протести та мітингувальники оголосили загальнонаціональний страйк. На цьому тлі Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що поки не має наміру змінювати Мінськ як майданчик для переговорів у межах ТКГ щодо Донбасу.
  • Водночас він вдячний кожній країні, яка пропонує майданчик для переговорів. Зокрема, місце для переговорів пропонували Казахстан, Азербайджан та низка європейських країн.
  • Раніше голова делегацій України у Мінській ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що Київ розглядає три нейтральні майданчики, куди можна перенести Мінськ. Мовиться про Фінляндію, Швецію та Швейцарію.

До теми Кулеба про перенесення мінського процесу: Потреба може виникнути будь-коли