Відео інциденту опубліковано в Telegram-каналі TUT.BY.

Запис зроблено на вулиці Орловській, в районі якої 25 жовтня відбулася масова акція протесту. У ролику видно, як кілька чоловіків у масках увірвалися в квартиру, де на підлозі сидять близько десятка людей, що сховалися там від силовиків. Жінка, яка сидить на підлозі в коридорі, просить їх не чіпати:

Будь ласка, не треба, забирайтеся! Ну будь ласка, не треба! Я – мама чотирьох синів...

Тоді один із невідомих командує: "Я сказав, баб не чіпати!". Інший велить їй пропустити його в кімнату: "Я тебе не чіпатиму! Відійшла! Я заберу його з болем або без!".

Не дочекавшись, переступає через жінку і направляється до людей, що сидять в кімнаті. Потім з розмаху б'є кийком хлопця з біло-червоно-білим прапором на плечах: "Встав! Мені що газовий балончик дістати чи що?".

До теми Зустрінемось у новій Білорусі: підприємства країни розпочали нові страйки

Відео обривається на повторній погрозі застосувати газовий балончик і обіцянках жінки, що вони підуть додому, аби тільки нікого не били.

Дивіться відео інциденту:

Стрілянина по протестувальниках в Білорусі: головне

  • 25 жовтня спливає термін дії ультиматуму, який лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська оголосила Олександру Лукашенку.
  • В цей день на вулиці білоруських міст вийшли учасники масових протестів. Вони пройшлися колонами вулицями міст.
  • У відповідь влада вивела на вулиці міст силовиків. В містах розпочалися проблеми із мобільним зв'язком та доступом до інтернету.
  • Спершу силовики вимагали зупинити марш, а згодом почались затримання. У деяких випадках силовики відкрили вогонь гумовими кулями по протестувальниках. Відомо про декількох поранених осіб.
  • Детально про ситуацію в Білорусі читайте за посиланням.