Але це питання було, є і завжди буде в українському порядку денному. Про це у виступі сказав президент України, повідомляє 24 канал.

Актуально Щорічне звернення президента Зеленського до Верховної Ради: онлайн-трансляція

За його словами, світ не повинен забути про Крим, допоки він залишається окупованим, а українці та кримські татари зазнають там регулярних переслідувань.

Мир на Донбасі та деокупація Криму – мої ключові пріоритети,
– сказав президент.

Він ствердив: "Можна скільки завгодно постити меми про безпеку Будапештського меморандуму, однак це не поверне наші території".

Кримська платформа

Володимир Зеленський зазначив, що у владі шукають для цього нові дієві інструменти. Вже повернули питання Криму у міжнародний порядок денний і створили формат "Кримська платформа". Це координація міжнародних зусиль для захисту прав кримчан та деокупації півострова. Ініціативу Зеленський обговорив з представниками ЄС, Великобританії, Канади, Туреччини та іншими партнерами. Багато з них готові приєднатися та взяти в ній активну участь.

Щоб на "Донбас Арені" залунав український гімн, а над Кримом замайорів наш прапор, ми повинні ухвалювати рішення, які наближають деокупацію,
– сказав очільник держави.

Також він додав, що завтра, 21 жовтня 2020 року, 120 депутатів партії "Слуга народу" поїдуть на передову, щоб почути про ситуацію не з соціальних мереж, а зі слів військових та місцевих.

Виступ Володимира Зеленського у Верховній Раді: дивіться трансляцію