Про це мовиться в офіційній заяві Державного департаменту США.

Читайте також: Референдум на Донбасі: Волкер озвучив чітку позицію США

Як підкреслюють у американському зовнішньополітичному відомстві, на фоні такого сміливого кроку України у напрямку миру спостерігаються чергові спроби Кремля щодо невиконання мінських домовленостей.

Ми закликаємо Росію приєднатись до України у прагненні до миру. Росія та сили, які вона озброює, тренує, які вона скеровує та разом з якими воює, досі не виконали багаторазові обіцянки припинити ворожі дії, вивести закордонних бійців, обмінятись затриманими, або розпустити незаконні збройні формування. Москва має встановити загальне та повне припинення вогню та скасувати незаконні, фіктивні вибори, які вона організовує на підконтрольних Росії територіях на сході України,
– наголосили представники офіційного Вашингтона.

Також дипломати підкреслили, що Сполучені Штати продовжують підтримувати спроби Франції та Німеччини у рамках нормандського формату щодо втілення мінських домовленостей.

"Ми лишаємося відкритими до діалогу з Росією з метою відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", – підсумовується у документі.

Нагадаємо, 4 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон, який на рік подовжує дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Що передбачає закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО? Закон був схвалений у вересні 2014 року і набув чинності 18 жовтня терміном на 3 роки. Документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набуває чинності тільки після виведення з території України всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців.

Окрім того, особливий порядок місцевого самоврядування реалізується виключно органами місцевого самоврядування, які будуть обрані на позачергових виборах. Також прописані умови, без виконання яких вибори в ОРДЛО неможливі, це – виведення незаконних збройних формувань і військової техніки з України, гарантії вільного волевиявлення, спостереження за виборами, в тому числі представниками міжнародних організацій, недопущення незаконного втручання у виборчий процес, дотримання принципів політичного плюралізму та свободи агітації.