Це призначення з радістю сприйняли і вболівальники і фахівці, та робота Мирона Богдановича зі збірною видалася не надто тривалою. Під його орудою команда провела тільки 4 товариські поєдинки. 3 з них виграла, а унічию зіграла тільки із грізними голландцями. Проте далеко не скромний внесок у статистику національної дружини став тим, за що Маркевич все ж увійшов у історію головної команди України.

Впродовж тренувальних зборів Мирон Богданович викликав під синьо-жовті кольори аж 10 футболістів, які до того ніколи не грали за збірну. Дехто з них, як то Польовий, Чеберячко, Горяїнов чи Дикань надовго у національній команді не затрималися. Інші, наприклад, Яковенко, Ощипко, Олійник ще, можливо, матимуть нагоди проявити себе у майбутньому.

Однак за трьох футболістів українські фани вже зараз готові дякувати Мирону Маркевичу. Саме під його керівництвом форму збірної одягнув її нинішній лідер Євген Коноплянка. Це трапилося у грі проти Литви, а вже в наступному матчі - проти Румунії, півзахисник забив і свій перший гол.

Ще через кілька днів українці завітали у гості до Норвегії і у цій грі за синьо-жовтих дебютував Роман Зозуля, який одразу ж відзначився взяттям воріт. Врешті у вже згаданому поєдинку проти Литви збірником став і незмінний тепер правий оборонець команди Артем Федецький. Відтак, якою короткою не була б каденція Мирона Маркевича у збірній, ці троє точно не дозволять про неї забути.