Зазначається, що в окремих містах завантаженість лікарень сягає понад 90%. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 25 листопада, повідомляє 24 канал.

Читайте також Лікарні для пацієнтів з COVID-19 почали отримувати гроші на кисень тільки в жовтні

Місць у лікарнях практично немає

За словами прем'єр-міністра, на сьогодні в деяких обласних лікарнях практично немає місць.

Людей відповідно розміщують в районних і обласних лікарнях, повинні маршрутизувати нові напрямки, куди розвозити таких хворих з обласних центрів,
– розповів Шмигаль.

Також він додав, що впродовж останніх двох тижнів ситуація із госпіталізацією хворих залишається стабільною. Кількість хворих, які займають ліжкомісця в лікарнях, становить 27 – 28 тисяч.

Ситуація з коронавірусом в Україні

  • Станом на 25 листопада в Україні захворіло на коронавірус 661 858 людей. 307 778 пацієнтів одужали. На жаль, з початку епідемії офіційно зафіксовано 11 492 летальних випадки від ускладнень, викликаних COVID-19.
  • З 13 листопада в Україні запровадили карантин вихідного дня. Таким чином у суботу та неділю діють жорсткі обмеження.
  • Втім, у Кабміні готуються до всіх можливих сценаріїв протидії коронавірусу. Зокрема, глава уряду Денис Шмигаль не виключив, що на новорічні свята таки можуть ввести локдаун.
  • Раніше у МОЗ заявили, що до жорсткого карантину Україна може повернутися, якщо за добу коронавірус виявлятимуть у 30 тисяч людей.