3 жовтня, на дев'ятий день після трагедії, біля пам'ятника відбудеться панахида за померлими курсантами та екіпажем літака. Про це розповів речник університету Повітряних сил Олег Кошевой, повідомляє Укрінформ.

Читайте також Катастрофа літака Ан-26: що відомо про стан курсанта, який вижив

На пам'ятнику розмістили напис "Вічного вам польоту Ан-26-Ш б / н 76. 25.09.2020".

Кошевой додав, що з родинами загиблих, які поки залишаються в Харкові, а також з іншими курсантами працюють психологи вишу.

Особовий склад докладає максимум зусиль, щоб підтримати курсантів. Наші штатні психологи сприяють цьому. Особливо важко переживають трагедію курсанти льотного факультету. Працюємо з сім'ями загиблих,
– підкреслив речник університету.

Крім того, Кошевой розповів, що університет забезпечує харчуванням та транспортом родини загиблих, які залишилися у Харкові до закінчення експертиз ДНК. Зазначимо, вони проживають у готелі університету.

Головне про авіакатастрофу під Чугуєвом

  • 25 вересня у Харківській області біля Чугуєва під час виконання навчально-тренувального польоту впав військовий літак Ан-26. Він одразу загорівся.
  • На борту літака були 27 людей – екіпаж, курсанти та викладачі Харківського університету. Внаслідок катастрофи загинуло 26 людей.
  • Вижити вдалося курсанту В'ячеславу Золочевському. Наразі він перебуває у лікарні. Його стан покращується.
  • У СБУ повідомили, що перед катастрофою командир екіпажу літака доповів про відмову лівого двигуна та запросив захід на посадку. Однак йому відповіли пізно.
  • За фактом авіакатастрофи правоохоронці відкрили кримінальну справу за порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та важкі наслідки.
  • Наразі триває слідство.
  • Авіаексперт Валерій Романенко сказав, що велика ймовірність, що причиною катастрофи Ан-26 все ж є відмова лівого двигуна.