На події також буде організований "Російський дім" – своєрідний майданчик для проведення неформальних зустрічей, однак офіційну делегацію російський уряд туди не направить, повідомляє Edition.CNN.

Читайте також: Депутати "прогуляли" засідання Верховної Ради: названо ймовірну причину

Істотне збільшення числа запрошених на сніданок росіян в порівнянні з минулим роком відбулося, незважаючи на розслідування щодо потенційних контактів штабу Трампа з РФ, зауважує видання.

Унікальність події в тому, що, незважаючи на дуже непросту ситуацію (між Росією та США), російська квота цього разу дуже велика. Гріх не скористатися будь-якою можливістю для переговорів між різними верствами суспільства,
– прокоментував один із членів делегації РФ Олександр Жарков.

За інформацією Е. Ларрі Росс, офіційного представника релігійної організації Fellowship Foundation, яка організовує подію, молитовний сніданок відвідають більше 3 800 осіб – представників понад 130 країн і територій з усього світу.

Зауважимо, що кандидат у президенти Росії та телеведуча Ксенія Собчак отримала запрошення, але не підтвердила своєї участі у національному молитовному сніданку із Трампом. Серед учасників заходу з України буде делегація "Батьківщини" на чолі з лідером партії Юлією Тимошенко.

Що таке молитовний сніданок? Це традиційний щорічний захід аполітичного характеру за участю президента США. Молитовний сніданок з президентом США проводиться щорічно на початку лютого, починаючи з 1953 року. У цей день в основному американська еліта збирається у "Вашингтон Холі", щоб помолитися за процвітання країни. Щороку захід відвідує близько 3500 іноземних гостей зі 100 країн світу.