Традиційно тисячі паломників та туристів з усього світу приїздять на Різдво у Вифлеєм. Саме в цьому місті, згідно зі Святим Письмом, народився Ісус Христос. Вночі там відслужили святкову месу у Храмі Різдва Господнього.

Глава католицької церкви Франциск провів службу Божу у Ватикані. В соборі Святого Петра Понтифік закликав до любові та милосердя на тлі війни у Сирії.

А у італійському місті Аматріс сотні сімей святкують Різдво у тимчасових притулках. Влітку їхні помешкання зруйнував потужний землетрус. Місто потрохи повертається до життя, напередодні віряни встановили там шопку і зібрались на святкову вечерю.

Читайте також: Святий вечір завітав в оселі вірян західного обряду

Для християн в Іраку святкування Різдва затьмарене терором з боку "Ісламської держави". Святкові меси провели у звільнених від бойовиків районах біля міста Мосул – випрошували мир на своїй землі.

Безтурботно Різдво сьогодні відзначають в Австралії. Натовп людей в шапках Санта-Клауса зібрався на пляжі Сіднея. А в Білорусі – з нагоди католицького Різдва – провели парад Дідів Морозів та Снігурочок. У костюми радянських персонажів перевдягнулися сотні людей, вони пройшлися вулицями Мінська.