Автор показує чисту зону, а потім виходить на коридор, де на підлозі лежать чорні мішки. Кадри опублікували у телеграм-каналі "Лепра".

Раніше Не встигають ховати: у Росії померлих від COVID-19 складають в мішках у підвал: відео 18+

"Це у нас коридор, тут завал. Це секційний зал – все в трупах. Трупи всюди. Можна впасти. Доводиться ходити по головах",
– зауважив автор відео.

Ситуація в моргу Новокузнецька / Обережно, відео містить кадри 18+!

У Міністерстві охорони здоров'я регіону підтвердили, що тіла на відео дійсно є тілами померлих від COVID-19 та пневмонії. "Враховуючи збільшення кількості хворих за останні 3 тижні, зростає і кількість летальних випадків", – зазначили у відомстві.

Чому тіла не забирають

А також пояснили, що родичі померлих не мають можливості забрати тіла, оскільки перебувають на карантині. Крім цього, впливає також і дефіцит кадрів лікарів-патологоанатомів.

Для розв'язання проблеми зараз проводять точковий ремонт приміщення моргу, монтуютьдодаткові поверхні для зберігання тіл. Родичам померлих пообіцяли надати підтримку в організації похорону.

Коронавірус в Росії: основне

  • За офіційною статистикою, станом на 25 жовтня в Росії зафіксували 1 503 652 випадки коронавірусу СOVID-19. Від ускладнень, спричинених хворобою, померли 25,875 людини. Одужали 1 132 790 пацієнтів.
  • Офіційні дані щодо смертності від хвороби у РФ є значно нижчими, ніж у інших країнах, де спостерігається схожа епідеміологічною ситуацією. Розслідування кількох іноземних інформагенцій підтвердили, що ці цифри є заниженими.