При цьому Москаль вважає вживання нецензурної лайки подекуди ефективнішим методом досягнення результату.

Читайте також: Подерв’янський матюками зреагував на законопроект про дематюкацію

Є такі люди, які не розуміють людської мови. Сказав їхньою мовою – один одного зрозуміли. І все пішло і налагодилося,
– сказав екс-голова Закарпаття виданню InfoResist

"Ну невже немає в суспільстві сьогодні більшої проблеми, ніж займатися цими дурницями?! Ще й знаючи, що цей парламент не розглядатиме цей законопроект. Це називається, як у радянські часи: відволікання народу від соціальних проблем", – переконаний Москаль.

Він також нагадав, що питання щодо вживання нецензурної лайки вже давно врегульоване українським законодавством. За матюки у громадських місцях повинні штрафувати, хоча цього майже не відбувається.

Москаль зізнався, що і його жодного разу не штрафували, хоч він не раз матюкався у своїх публічних виступах та коментарях.

А весь парламент не заслуговує нецензурної лайки? Його робота як оцінюється громадянами України? Тільки в нецензурній формі,
– додав колишній голова Закарпатської ОДА.

Дізнайтеся, як на законопроект про дематюкацію зреагували в соцмережах

Дивіться відеодобірку 18+ з нецензурною лайкою Геннадія Москаля:

Що передбачає законопроект про дематюкацію?

Офіційна назва документа – "Про протидію лихослів'ю" і зареєструвала його нардеп Ольга Богомолець. Законопроект передбачає штрафи за матюки у ЗМІ, за лайку публічних осіб у публічному просторі. Зокрема, у ЗМІ не можна буде в матюках навіть замінювати одну літеру зірочкою.

Якщо Рада схвалить цей закон, Кабмін повинен буде протягом 6 місяців затвердити перелік слів та виразів, що містять лихослів'я (нецензурну лайку).

Які штрафи загрожуватимуть за матюки?

Штрафи для ЗМІ – від 680 до 1275 гривень, або від 40 до 60 годин громадських робіт, або від 1 до 2 місяців виправних робіт із відрахуванням 20% заробітку, або адмінарешт до 15 діб. Це, якщо нецензурна лайка звучатиме під час трансляції у ЗМІ або в аудіовізуальній інформації в інтернеті та під час публічних виступів.

Штрафи для публічних фізосіб – від 1275 до 1700 гривень, або від 40 до 60 годин громадських робіт, або від 1 до 2 місяців виправних робіт із відрахуванням 20% заробітку, або адмінарешт до 15 діб.

Читайте також: Що говорить ненормативна лексика про рівень інтелекту людини

Гроші від штрафів надходитимуть до держбюджету. Їх скеровуватимуть на розвиток українських культури та мови.

Дивіться відео 18+, як матюкаються українські політики: