Окремо згадували й про українця Олега Приходька, у якого цього дня був день народження. Його російська влада звинувачує в підготовці до теракту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Про одиночні пікети в Москві пишуть "Крим. Реалії".

Важливо У Криму незаконно утримують щонайменше 100 українських політв'язнів: що відомо

Активісти вийшли на вулиці з плакатами, на яких були імена та фотографії утримуваних російською владою кримчан. Також там виднілись такі написи:

  • "Неправедно гнані – ось наш біль: українські політв'язні в Росії"
  • "Досить знущатися з кримських татар",
  • "Лутфіє Зудієва: "Не можна ставити знак рівності між правозахистом, журналістикою й екстремізмом",
  • "Кримські татари – не терористи".

пікет
Одиночний пікет у Москві на підтримку кримських татар / Фото "Крим. Реалії"

На багатьох плакатах було фото українського активіста Олега Приходька. Він потрапив у російський полон 9 жовтня 2019 року. Саме у цей день до його дому з обшуками увірвалися ФСБшники.

одиночні пікети
Активісти вийшли на одиночні пікети у Москві / Фото "Крим. Реалії"

21 листопада Приходьку виповнилося 62 роки й це 2 день народження, який він зустрічає за ґратами. Цього разу у СІЗО російського Ростова-на-Дону.

Що відомо про Олега Приходька: коротко

Пригадайте також На коліна – тільки перед Богом, – політв’язень Приходько звернувся до українців з-за ґрат: фото

  • Приходька звинувачують у підготовці теракту в Саках. В гаражі в активіста окупанти начебто знайшли тротилову шашку, нарізні електроди для зварювання тощо.
  • Російські силовики вже не одноразово затримували активіста. Так, наприклад у 2016 році його затримали за українські номерні знаки на автомобілі.
  • Згодом, у лютому 2019 року, силовики навідалися до Олега Приходька з обшуками. У нього забрали українську державну символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери та різну техніку.