Експозиція розташована в прохолодних підвалах Одеського коньячного заводу – найбільшого підприємства цієї галузі в Европі.

У підземних залах відвідувачі можуть ознайомитися з історією напою та дізнатися тонкощі виробництва. Тут представлені постійні експозиції на тему винокуріння, виробництва бочок та витримки коньячних спиртів.

Окремо варто відзначити креативний дизайн музею. Він став втіленням єдності традицій, високих технологій і справжнього мистецтва виробництва коньяку. Наприклад, стелю холу прикрашає унікальний світильник, виконаний із тисяч пляшок, в які розливають напої одеського заводу.

Інсталяції музею є інтерактивними. Майже до всього тут можна доторкнутися власноруч. А фірмові напої Шустова відвідувачі можуть продегустувати і навіть спробувати себе у ролі – Метр де Ше. Змішуючи коньяки різного віку, аромату й смаку – створити власний, ідеальний купаж.

Читайте також:Сучасні традиції М. Л. Шустова

Це не лише музей, а й новий творчий центр міста. Тут постійно відбуваються різноманітні культурні події – в музеї є власний кінотеатр, зал для виставок та музичних вечорів.

Заклад обожнюють одесити та гості міста. У його стінах побували такі знаменитості, як Михайло Жванецький, Карл Фріерсон, Кшиштоф Зануссі, Олег Скрипка та Олег Філімонов.

Відвідуючи південне узбережжя, обов'язково завітайте до музею Шустова, адже тут можна дізнатися не лише про виробництво коньяку, але й про історію самої Одеси. Це місце високо підійняло планку організації музейного простору та змінило стандартні уявлення про музеї. Так майстерно розповідати про минуле – це таки справжнє мистецтво.