За словами начальника Головного управління організованої злочинності та корупції МВС Білорусі Миколи Карпенкова, "за простими людьми ніхто не бігає". Його слова передає білоруське опозиційне видання TUT.BY.

Важливо Сексуальне насильство і побиття: скільки людей отримали травми під час протестів у Білорусі

Це ви (протестувальники – 24 канал) – фашисти, а не ми фашисти. По-справжньому силу ми ще ні до кого не застосовували,
– наголосив Карпенков.

Він зазначив, що "найнебезпечніших гострокопитних ми з вулиць приберемо". За його словами, наразі у Білорусі ведеться спостереження та ідентифікація осіб, їх силовики намагаються "вилучити з натовпу".

Що відомо про криваві протести у Білорусі: головне

  • Протести у Білорусі почалися ще 9 серпня і стали відповіддю на фальсифікацію президентських виборів. Вже з перших днів силовики ОМОНу вдалися до жорстких затримань мітингувальників.
  • Попри обурення білорусів та невизнання виборів світовою спільнотою, Лукашенко влаштував собі таємну інавгурацію та став самопроголошеним президентом.
  • Силові органи Білорусі продовжують застосовувати насильство проти демонстрантів і затримують учасників протесту.
  • Євросоюз не визнав результати президентських виборів в Білорусі та запровадив персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікацій.
  • 18 жовтня у Білорусі пройшов "Партизанський марш" під час якого, за даними правозахисників, затримали не менше 230 осіб.
  • При цьому в Мінську силовики розганяли протестувальників за допомогою спецзасобів, зокрема, міліціонери стріляли гумовими кулями в повітря.