Зокрема, йшлося про інсценування сердечного приступу. Про це напередодні сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Тепер у МВС кажуть: дочасного звільнення підозрюваного вдалося запобігти. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав речник МВС Артем Шевченко.

Дивіться також На місці вбивства Аміни Окуєвої у Глевасі відкрили меморіал: фото, відео

Через вчасний медіарозголос вдалося упередити можливе звільнення з-під варти уродженця Дагестану Ігоря Редькіна, підозрюваного у причетності до вбивства добровольця АТО Аміни Окуєвої. Захист підозрюваного не з’явився у суд на розгляд своєї ж скарги,

– зазначив він.

За словами Шевченка, суд відклав на 9 грудня розгляд скарги захисту. Запобіжний захід – утримання під вартою – діє до 15 січня.

Що відомо про вбивство Аміни Окуєвої

  • 30 жовтня 2017 року невідомі розстріляли авто Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва на залізничному переїзді біля селища Глеваха під Києвом.
  • Окуєва загинула, а Осмаєв отримав поранення.
  • Слідчі вважали, що до злочину причетні російські терористичні угруповання, які діють за підтримки російських спецслужб.
  • У січні 2019 року поліція затримала групу кілерів, яких підозрюють у низці замовних вбивств, серед яких і вбивство Окуєвої.
  • Серед них – 56-річний Ігор Редькін, якого підозрюють у безпосередньому вбивстві Окуєвої.
  • Підозрюваним в організації вбивства, ймовірно, є Салах Хумаїдов родом з Чечні.

Хто така Аміна Окуєва?


Уродженка Одеси. Раніше її звали Наталія Никифорова. Вийшла заміж за чеченця і прийняла іслам. Брала участь у Другій чеченській війні на боці Чеченської Республіки Ічкерія. Учасниця Майдану, добровільно пішла захищати Україну на Донбас. Гостро критикувала владу Росії та Чечні.