Як повідомила кореспондентка 24 каналу, відповідний позов подав Олексій Шляга – довірена особа кандидата від "Слуги народу" В'ячеслава Сігачова.

Зверніть увагу: Гостросюжетні вибори в Коростені: хто переміг і навіщо був гелікоптер

Одразу після початку засідання оголосили перерву на годину. Адже ще не з'явилися представники усіх сторін, зокрема інших кандидатів: їх просто не змогли повідомити.


Початок судового засідання / Фото 24 каналу (Марія Писаренко)

Це попри те, що сам кандидат в нардепи напередодні визнав свою поразку. Сігачов підписав протоколи й визнав, що поступився самовисуванцю Володимиру Арешонкову. Однак, як стало відомо 24 каналу, передумав, а потім – передумав ще раз.

Спершу він визнав поразку, а потім заявив, що хоче, щоб голоси виборців таки перерахували – попри те, що їх уже неодноразово перераховували. А для "забезпечення порядку" на окрузі навіть прилітали спецпризначенці на гелікоптері.

Зрештою, Сігачов таки визнав, що програв вибори й депутатом від 64 округу стане самовисуванець Арешонков.

Дивіться відео 24 каналу, як Сігачов підписує протоколи, які визнають перемогу Арешонкова:

Що відбувається у 64 окрузі

На окрузі №64 в Коростені Житомирської області змагалися головно три кандидати:

– самовисуванець Володимир Арешонков,
– представник пропрезидентської партії "Слуга народу" В'ячеслав Сігачов,
– скандальний нардеп чотирьох скликань Сергій Пашинський.

Саме про останнього спостерігачі та ЗМІ говорили: депутат має намір фальсифікувати вибори на свою користь. Інформація набула резонансу і голоси на дільницях порахували без порушень. Однак загалом порушень на окрузі фіксували чимало. Почалося з того, що Сігачов напередодні виборів заявив, що хтось клонував його сторінку у Facebook і з неї заявив, що той "знімається з виборів".

Далі з'явилася інформація, що деякі протоколи ДВК "переписували" з намаганням додати голосів Пашинському. Зрештою, в округ навіть прилетів гелікоптер із спецпідрозділом ТОР – начебто тому, що на там виникла "загроза провокацій".

Станом на зараз відомо, що Володимир Арешонков переміг. Він отримав 27,63% голосів. Із різницею у кількасот голосів Арешонков обійшов Сігачова – у того 26,83%. Пашинський випав з боротьби – у нього лише 18,04% голосів.