"У зв'язку з певними оцінками, які з'явилися сьогодні в ЗМІ, щодо пов'язання отримання статусу спостерігача в Митному союзі і певних поступок щодо подальшого розвитку переговорного процесу щодо газотранспортної системи, хотів би сказати, що ці процеси ніяк не пов'язані. Обидва рухаються паралельно", - заявив керівник головного управління адміністрації президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук.

Він додав, що Україна в цих питаннях ставить певні, незалежні одна від одної цілі.

Читайте також: Мова йде про великі гроші, - експерт про зустріч Януковича і Путіна

Гончарук наголосив також, що поглиблення співпраці України в Митному союзі, в тому числі шляхом участі українських представників у роботі різних органів цієї організації, ніяк не заважають євроінтеграційним процесам, які є стратегічною метою України.

Він також прогнозує, що під час візиту президента Віктора Януковича до Казахстану 28-29 травня буде узгоджений з президентами країн Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Казахстан, Білорусь) меморандум про отримання Україною статусу спостерігача в цьому союзі.

"Буде узгоджений. Я прошу, тут не зробіть помилки", - уточнив він.

Нагадаємо, джерела газети "Комерсант" повідомляють, що вчора під час зустрічі з Володимиром Путіним Віктор Янукович погодився прийняти умови Росії щодо володіння газотранспортною системою нашої країни.