Того ж дня спостерігачі ОБСЄ, проводячи моніторинг приблизно за 500 метрів на північний захід від Петрівського, чули 20 вибухів невизначеного походження та 1 чергу з великокаліберного кулемета, мовиться у звіті місії.

Читайте також: Розведення військ на нових ділянках взимку не буде, – ООС

Ці вибухи та постріли були зафіксовані орієнтовно за 6-8 кілометрів на північний захід. Це поза ділянкою розведення, але в межах 5 кілометрів від її краю.

Також у Петрівському було зафіксовано, як у західному напрямку пролетів безпілотник малого радіуса дії, який не належав місії ОБСЄ.

А 10 листопада, перебуваючи на західному краї Петрівського та в Богданівці, спостерігачі ОБСЄ почули 12 пострілів зі стрілецької зброї на відстані відповідно 1 кілометр на південь, південний захід і 2-3 кілометри на південний схід. Усі – у межах ділянки розведення.

Зауважимо, що 11 листопада українська сторона повідомила до ОБСЄ про завершення розведення сил у районі Петрівського. А з 12:00 вівторка, 12 листопада, на ділянці розпочалось розмінування.

Де відбулося розведення сил на Донбасі?

  • У районі Станиці Луганської;
  • у районі Золотого;
  • у районі Петрівського.

Усі розведення відбуваються у межах мінських угод і є кроком та умовою для зустрічі у нормандському форматі. За умовами, українські військові відійшли на відстань, яка дозволить повернутися назад у разі порушень бойовиками режиму припинення вогню.

карта розведення військ Донбас мапа розведення сил
Мапа розведення сил і засобів на Донбасі / Інфографіка 24 каналу