Про загибель українського захисника повідомили у пресслужбі Міноборони. Там уточнили, що боєць підрвався на "невстановленому вибуховому пристрої".

Зверніть увагу: Українські бійці розгромили ворожу позицію на Донбасі: потужне відео

Згодом стало відомо, що загиблий військовим був родом з міста Шостка, що на Сумщині. Мер міста Микола Нога розповів, що хлопець навчався у місцевій школі №5, а після її закінчення вступив у Шосткинське вище професійне училище.

На службу в армію Дмитро пішов рік тому – у січні 2019-го.

Шостка понесла ще одну втрату - на фронті героїчно загинув житель нашого міста Дмитро Гринь, 1992 року народження. З січня 2019 року проходив службу за контрактом у лавах Збройних сил України. Служив старшим водієм мотопіхотного відділення. Дмитро загинув під час виконання бойових завдань в районі проведення ООС,
– написав Нога.

Чиновник також висловив співчуття родині та близьким загиблого військового: "Схиляємо голови перед пам'яттю захисника".

Редакція 24 каналу також висловлює щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам героя.

З початку доби 26 лютого проросійські бойовики вже 4 рази порушили режим тиші на Донецькому напрямку. Окупанти відкрили вогонь поблизу Мар'їнки та Павлополя.

Окупанти продовжують обстрілювати українські позиції на Донбасі, незважаючи на будь-які домовленості. Лише з початку 2020 року проросійські бойовики більше 130 разів відкрили вогонь. Унаслідок обстрілів загинули 14 військових.

Хто загинув на Донбасі у 2020 році: список

  1. Сергій Дичек – 48-річний військовий загинув 5 січня через підрив вантажівки з українськими бійцями, служив у 130-му окремому розвідувальному батальйоні;
  2. Сергій Рацун – 43-річний воїн загинув 6 січня від ворожої кулі, служив у 93-ій ОМБр імені Холодного Яру;
  3. Микола Довженко – 23-річний боєць загинув 9 січня від ворожого поранення, служив у 28-ій ОМБр Лицарів Зимового Походу;
  4. Віталій Караван – 26-річний захисник загинув 13 січня імовірно через необережне поводження з боєприпасами, служив у 56-ій окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді;
  5. Олексій Кучкін – 24-річний воїн загинув 15 січня від кулі снайпера, служив у 92-ій ОМБр отамана Івана Сірка;
  6. Микола Сорочук – 22-річний військовий загинув 22 січня від кулі снайпера, служив у 10-ій ОГШБр;
  7. Ігор Хімічук – 29-річний старший солдат загинув від ворожої кулі під час виконання бойового завдання.
  8. Валерій Закусило – 32-річний військовий загинув на Донбасі 18 січня від ворожої кулі.
  9. Олександр Слободанюк – молодший сержант, загинув від кулі ворожого снайпера. Воїну було 48 років, з яких 22 він віддав захисту України.
  10. Євген Щуренко – 41-річний боєць, який служив в одеській 28-ій Окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу. Загинув 26 січня напередодні свого дня народження від ворожої кулі.
  11. Антон Хоба – 28-річний військовослужбовець ЗСУ. Загинув теж 26 січня. На передовій Антон Хоба перебував з 2014 року.
  12. Клавдія Ситник – 33-річна жінка-медик потрапила під обстріл поблизу Новотошківського, коли несла ліки українському воїну. Загинула 1 лютого.
  13. Максим Хітайлов – 22-річний гранатометник загинув під час кривавого бою поблизу Золотого 18 лютого. Максим уклав контракт з армією у квітні 2019 року.

карта окупованого Донбасу окуповані ОРДЛО мапа
Мапа окупованих територій Донбасу / Інфографіка 24 каналу