Про це повідомляють у прес-службі Всеукраїнської аграрної ради.

Читайте також: Агровиробники в Україні: чому держава нищить курку, яка несе золоті яйця

"Ми зайшли на поле, яке обробляли та засівали відповідно до офіційного договору з фермером про спільний обробіток, та почали збирати свій врожай. Не встигли ми змолотити й 4 га із 30 га, як приїхала група з 40 озброєних "тітушок" і зупинила процес", – заявив керівник компанії "Ресілієнт" Олексій Сидоров.

За його словами, на полі були присутні усього 7 робітників компанії і вони не могли протистояти злочинцям.

Молодики сказали, що не дозволять нам продовжувати польові роботи, якщо ми не віддамо їм половину врожаю. Зрозуміло, що ми не збирались цього робити. Як стверджують наші працівники, які чергували на полі, близько опівночі конфлікт загострився: заїхало два комбайни, фури, відтіснили наших працівників і почали збирати й вивозити врожай у невідомому напрямку,
– додав Сидоров.

Коли на місце події прибула поліція, зловмисники встигли відігнати та сховати комбайни. Компанія, яку обікрали, планує подати скаргу до Антирейдерської комісії Мін’юсту та вимагати якнайвидшого розгляду даної справи.

Раніше 24 канал повідомляв про сутички з рейдерами на Харківщині, в результаті яких було затримано півсотні людей, включно з ветераном АТО.