Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається. що дедалі частіше бойовики застосовують зброю, заборонену мінськими угодами. Так, суттєве загострення спостерігається на Луганському напрямку.

Читайте також: Бойовики цинічно обстріляли школу в селі під Волновахою: опубліковані фото

Зокрема, українських військових, які обороняють підступи до Кримського та Новотошківського, бойовики обстрілювали зі ствольної артилерії калібру 122 та 152 міліметри, а також – мінометів. Під ворожий вогонь потрапили українські позиції і поблизу Трьохізбенки, в районі Новоолександрівки та Новозванівки.

Тим часом найнапруженішою на Приморському напрямку була ситуація в районі Чермалика. Там по опорних пунктах сил АТО противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 міліметрів та застосував "Гради". Неспокійно було поблизу Водяного та неподалік Гнутового.

Водночас на Донецькому напрямку бойовики продовжують обстрілювати оборонні укріплення сил АТО в передмісті Авдіївки з піхотного озброєння, подекуди – з мінометів калібру 82 міліметри. З цієї ж зброї бойовики гатили і в районі Верхньоторецького та Зайцевого. Поблизу Новгородського бойовики били зі стрілецької зброї, а неподалік від Троїцького застосовували великокаліберні кулемети.

Читайте також: З такими темпами були би вже в Москві, – волонтер пояснив повідомлення про нові позиції сил АТО

Зазначається, що з початку доби внаслідок бойових дій четверо українських воїнів зазнали поранень.