Серед них – подружня пара, літня жінка з дітьми та двоє чоловіків. Про це з посиланням на слова очевидців передає "Думская".

Дивіться також: Троє людей вбило ударом блискавки на автобусній зупинці

Подружня пара встигла якось відскочити, і жінці тільки посікло ноги падаючим камінням; літня жінка, яка відпочивала з дітьми з іншого боку, теж залишилася неушкодженою; і двоє людей, що сиділи прямо під схилом, буквально за хвилину пішли купатися, а ось їх речі опинилися під завалами,
– розповів очевидець подій.

зсув Одеса пляж
Зсув на одеському пляжі/ фото з соцмереж

За його словами, все відбулося миттєво, 50-тонний на вигляд пласт вапняку відламався і впав. Усе навколо накрило пилюкою, а земля задвигтіла, наче під час землетрусу. Свідок каже, що без жертв обійшлося ще й завдяки тому, що погода була прохолодною і на пляжі не було "натовпу людей".

Що відомо про зсув на пляжі Одеси?

Інцидент трапився на пляжі, який в народі називають "Чорноморка". Він вважається аварійним та був закритий для відвідування. Розташований – між центральним пляжем Одеси і пансіонатом "Борей". Попри закриття й аварійний стан, туди все ж приходять відпочивальники.

зсув Одеса пляж
Зсув на пляжі Одеси/ фото ДСНС

Інформація про зсув надійшла рятувальникам ввечері 14 липня, близько 17:28. Так, зсув стався на площі, розміром близько 150 метрів квадратних. Рятувальники працювали на місці всю ніч, до роботи були залучені 36 осіб та 7 одиниць техніки.

Під час розбирання завалу були виявлені речі відпочивальників і документи, які вже повернули власникам.

Чому стався зсув?

Ймовірно зсув ґрунту відбувся через будівельні роботи. Принаймні, такої думки дотримується віце-мер Одеси Петро Рябоконь. Про це він сказав під час наради, передає УНІАН.

Будівельні роботи над схилом проводив власник одного з приватних житлових будинків.

Те, що сталося – частково результат виконання будівельних робіт безпосередньо господарем земельної ділянки, яка розташована в приватних володіннях у провулку Ушакова,
– сказав віце-мер.

За його словами, власник вирішив облаштувати терасу, тому на глибину 2,5 – 3 метри будівельники вбили вісім металевих труб. На цій ділянці "є тріщина", але, як стверджує Рябоконь, доступу у чиновників туди немає, оскільки це – приватна власність. При цьому ймовірна можливість подальших зсувів землі, що може призвести до руйнування сусідніх будинків.

зсув Одеса пляж
Зсув на пляжі в Одесі/ фото з соцмереж

У міськраді Одеси збираються провести превентивну роботу з жителями Чорноморки, які копають вигрібні ями, вміст яких також розмиває схили.

Наразі досі тривають роботи з розчищення завалу

Зазначимо, що зсуви ґрунту на Одещині не нове явище. Відразу декілька випадків фіксували торік, у вересні. Тоді, на щастя, обійшлося без жертв.