Про це повідомляє Mukachevo.net.

Читайте також: Лідеру С14 повідомили про підозру за погром табору ромів на Лисій Горі

Зазначається, пожежа була настільки сильною, що вогонь перекинувся на сусідній будинок.

Причина виникнення пожежі поки невідома. Місцеві роми припускають навмисний підпал з урахуванням останніх подій довкола ромських поселень в Україні. За інформацією від рятувальинків, у наслідок пожежі ніхто не постраждав.

Наслідки пожежі в садочку
Пожежа в дитячому садочку ромів

В поліції повідомили, що для з'ясування точної причини загоряння буде проведено відповідну експертизу, саме з цієї причини розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України, а це умисне пошкодження майна через підпал, хоча за попередніми даними, стверджують в поліції, ознак умисного підпалу не виявили.

Нагадаємо, що 6 червня у Києві у національному природному парку "Голосіївський" з’явився табір ромів. 7 червня представники націоналістичних організацій заявили, що очистять Голосіївський парк від ромів, якщо ті самі не підуть звідти протягом 24 годин. Згодом в організації запевнили, що роми добровільно покинули територію парку та обійшлося без інцидентів. Однак у поліції переконують, що вже після цього на табір напали громадські активісти та зруйнували його.

Також 23 червня, у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих осіб у масках напала на табір, у якому проживають громадяни ромської національності. Внаслідок інциденту 1 людина загинула, ще 4 травмовані. Зловмисників вже затримала поліція, їм загрожує покарання на термін від 15 років до довічного ув'язнення.