Чоловіки, які взяли участь у військових зборах, подекуди не мають військової підготовки. Стрільби з бойової зброї та польові навчання мають відновити військові навички у тих, хто колись їх мав, але за кілька десятиліть вже втратив.

Читайте також: Нехай бояться та готуються: як українські бійці ставляться до фантазій окупантів про наступ ЗСУ

"Я вважаю, що захист свого міста, своєї Батьківщини – це важливо. Тут половина людей, які зібралися, вже мають бойовий досвід", – зазначив резервіст Олександр Верьовкін.

Представники командування сказали, що створення бригад тероборони – адекватна реакція на спроби Росії розхитувати ситуацію у прифронтових областях. Показово, що чимало чоловіків з місцевого населення у відповідь беруть до рук зброю і проходять військовий вишкіл.

запоріжжя
Резервісти

"Запорізька земля з такою відповідальністю поставилась до виконання завдань територіальної оборони на прикладі зборових заходів з бригадою, а тому це є підставою нашому противнику враховувати, що ми будемо боротися до останнього, ми відстоїмо нашу Батьківщину", – сказав заступник командуючого оперативного командування "Схід" Сергій Брусов.

Запоріжжя ЗСУ
Військові навчання в Запоріжжі

Протягом десяти днів запорізькі резервісти стрілятимуть на полігонах і проходитимуть бойове злагодження підрозділів.