Олійник, будучи суб'єктом декларування, привернув увагу правоохоронців тим, що в своїй декларації не вказав жодного родича, хоча за законом був зобов'язаний зробити це. Відповідно, він не вказав і майно своїх близьких. Про це повідомляє "Дело".

Незважаючи на те, що Олійник не задекларував майно своєї цивільної дружини, слідчим стало відомо, що вона володіє декількома земельними ділянками в Дніпропетровській і Київській областях, Дніпрі, домоволодіннями в Дніпрі, нежитловими приміщеннями в Павлограді. У Словаччині Гуназа має будинки, земельні ділянки та бізнес, зазначає видання.

Державна фіскальна служба теж зацікавилася Іриною Гуназою. Причина була в тому, що хоч вона і не є суб'єктом декларування, але викликає підозру її підприємницька діяльність, яку вона офіційно почала лише в 2015 році і відразу ж стала володаркою всього того майна, яке виявило НАБУ: земельні ділянки, будинки, будівлі, машини і не одна, а відразу кілька фірм,
– cказано в статті.

На початку листопада Вищий Антикорупційний суд України зобов'язав Національне антикорупційне бюро продовжити розслідування проти Святослава Олійника п'ятирічної давності. У 2015 році Олійник був заступником голови обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського. Водночас підрядника дорожньо-ремонтних робіт, фірму "УПС", зокрема її керівника Тараса Палія та заступника міського голови Володимира Лисого звинуватили в махінаціях на тендерах по ремонту та облаштуванню автошляхів Дніпра. Тоді обласна прокуратура заявила про передачу справи до суду. Можливе покарання – позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, заборона обіймати певні посади та штраф. Втім, вже через деякий час справу закрили, покарання так ніхто і не поніс, а 50% "УПС" перейшли до компанії Ірини Гунази.

У серпні 2020 року НАБУ зареєструвало кримінальне провадження щодо оцінки дій Олійника: як виявилося, він тиснув на правоохоронні органи з метою виведення з-під кримінальної справи Палія.