Ба більше – суддя назвав НАБУ "медіакілером" і "дешевим піар-агентством". На розшуки НАБУ Вовк відреагував на власній фейсбук-сторінці.

Важливо Скандального суддю Вовка оголосили у розшук НАБУ

Він написав, що в розшук його оголошують вдруге за 2 місяці. Він додав, що, мовляв, не є підозрюваним у справі, яку розслідує НАБУ.

У НАБУ все ж продовжують влаштовувати цирк. Продовжують робити те, що вони почали 5 років тому, коли вперше прийшли до мене з претензіями за надуманими обставинами. Продовжують спроби взяти під контроль судову систему. Спочатку в інтересах Порошенко, тепер в інтересах іноземних господарів.У нас в країні не конституційна криза. У нас криза здорового глузду,
– висловився скандальний суддя.

Окрім того, Вовк дозволив собі дати пораду президенту Зеленському, натякнувши, що йому, мовляв, треба зробити перезавантаження деяких структур (вочевидь, йдеться про антикорупційні структури – 24 канал).

Чому Вовка оголосили у розшук?

У НАБУ заявили, що Вовка оголосили у розшук через "систематичне ігнорування повісток від органу досудового розслідування".

Що відомо про справу глави ОАСК Вовка:

  • НАБУ продемонструвало записи, на яких начебто зафіксовано наміри Вовка та інших суддів узурпувати судову владу в країні. 17 липня детективи НАБУ повідомили про підозру Вовку, його заступнику, п'яти суддям Окружного суду та керівнику ДСА Зіновію Холоднюку.
  • Підозру передали керівнику апарату Окружного адмінсуду і відправили рекомендованими листами поштою додому. Причина: судді дізналися про наміри слідства і фізично не перебували за місцем роботи та проживання.
  • НАБУ оголосило у розшук голову ОАСК, його заступника, трьох суддів і двох ексчленів ВККС. На робочих місцях вони з'явилися лише після оголошення у розшук. І тоді вже повідомлення про підозру вручили їм особисто.
  • 22 жовтня Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжні заходи суддям Окружного адміністративного суду, оскільки ті не прийшли на засідання.