Про початок досудового розслідування щодо Гладковського повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

До теми: НАБУ відкрило справу проти Поплавського

Попередньо інцидент можна кваліфікувати як декларування неправдивої інформації про майно. Винним у цьому злочині загрожує до 2 років ув'язнення, штраф або позбавлення права займатися певною діяльністю.

Раніше НАЗК виявило у Гладковського незадекларовані 1,3 мільйона гривень. У декларації за 2015 рік Гладковський не зазначив, що володіє акціями компанії RI-SYSTEM LIMITED. Також він не записав у декларацію акції ТОВ "Київбіоенерго", що належать його сину Ігорю.

Що відомо про розкрадання в "Укроборонпромі"?• На початку війни група людей вступила у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також по складах української армії. Накручували ціну у рази й за змовою з державним концерном "Укроборонпром" продавали на його заводи.

• До групи входили: замсекретаря Ради нацбезпеки й оборони Олег Гладковський, його син Ігор, колишній працівник концерну Віталій Жуков, Андрій Рогоза – дрібний жулік, спеціаліст із контрабанди.

• Центром оборудок стала підставна компанія "Оптимумспецдеталь". Група заробила понад чверть мільярда гривень. Значну частину роздала на хабарі і відкати.