Про це пише видання Liga.net.

НАБУ проводить розслідування в рамках справи про закупівлю бронемашин "Тритон" за завищеними цінами у заводу "Кузня".

Читайте також: НАБУ завело кримінальну справу проти високопосадовців "Укрзалізниці"

За даними слідства, в листопаді 2015 року військова частина 1498 підписала два договори з заводом на загальну суму 59,5 мільйона гривень. В рамках договору в грудні 2015 року та березні 2016 року заводу було передано 4 бронемашини "Тритон".

Розпорядженням Кабміну №439 від 14 травня 2015 року було передбачено закупівлю Харківським прикордонним загоном 34 одиниць "бойових дистанційних модулів" загальною вартістю 161,5 мільйона гривень.

"Тобто, вартість одного бойового дистанційного модуля повинна була становити 4,75 мільйона гривень. Однак, фактично вартість однієї одиниці закупленого Державною прикордонною службою "Тритон-0103" становила 14,876 мільйона гривень", – сказано у судовому рішенні.

Все це призвело до того, що за рахунок бюджетних коштів було придбано недосконалу спеціальну техніку, яка в момент придбання не могла в повному обсязі виконувати функції і завдання, на які розраховувала Державна прикордонна служба під час її закупівлі.

Довідка: найбільший акціонер заводу "Кузня на Рибальському" – фонд "Прайм Ессетс Капітал" Петра Порошенка з пакетом 82,5% акцій. Ще 11,5% акцій підприємства належить фонду ВІК Ігоря Кононенка.