За повідомленням пресслужби НАБУ, Щербину підозрюють у можливому шахрайстві та сприянні у наданні неправомірної вигоди керівнику одного з правоохоронних органів.

Зверніть увагу! Труба відреагував на обшуки у свого соратника Щербини

Також разом із Щербиною затримали ще одну особу. Відомо, що він є підприємцем у сфері будівництва.

Обом уже оголосили про підозру щодо таких злочинів:

  • шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою,
  • замах на вчинення злочину,
  • сприяння у вчиненні злочину,
  • надання неправомірної вигоди службовій особі.

Наразі вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Слідство встановило, що Щербина разом із підприємцем вимагали від однієї зі столичних компаній-забудовниць 150 тисяч доларів хабаря. Далі ці гроші мали піти керівнику одного з правоохоронних органів. А той у обмін на гроші начебто мав забезпечити закриття кримінального провадження щодо дій згаданої компанії-забудовниці.

Щербину та підприємця затримали 3 грудня після того, як вони отримали перший транш у 75 тисяч доларів. Слідчі дії тривають. Також правоохоронці встановлюють інші обставини вчинення злочину та причетних до нього осіб. Розслідувати цю справу почали в листопаді.

Зверніть увагу! Касетний скандал у ДБР: головне про нові записи з кабінету Труби

Зауважимо, що уночі проти 3 грудня детективи НАБУ провели обшуки у помешканні Ігоря Щербини. Його називають соратником і кумом директора ДБР Романа Труби.

Що відомо про Ігоря Щербину? Про нього гучно заговорили під час "газової справи Тимошенко", у якій він виступив слідчим. Його звільнили з посади начальника головного слідчого управління ГПУ ще за часів генпрокурора Віктора Шокіна. Буцімто через те, що він фігурував у звіті Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи щодо подій на Майдані у лютому 2014 року. Деякі ЗМІ стверджують, що Щербина так само є кумом екснардепа Сергія Пашинського. Буцімто саме через колишнього депутата від БПП і було "протягнуто" Романа Трубу на посаду очільника ДБР.