Водночас він додав, що не варто розглядати звільнення Трофімова як невдоволення або покарання. Подоляк у коментарі Інтерфакс-Україна назвав це швидше спробою перебудувати команду президента Зеленського напередодні інших, більш серйозних викликів.

Важливо Трофімова звільнили з посади заступника, але залишили в Офісі Президента

"Я б сказав, що зараз ми підійшли до своєрідного вододілу. Ми закінчили один період і втягуємося в інший. Період більш жорсткий і більш конфліктний. Очевидно, що між державою, як управлінськими інститутами, і місцевими органами влади немає належної конструктивної комунікації. Немає виразного і перспективного діалогу", – зауважив Подоляк.

За його словами, це – неправильно. Водночас президент хоче мати максимально ефективних операційних менеджерів у ключових напрямах.

Він також додав, що Трофімов "дещо м'якуватий для того, щоб жорстко модерувати регіональні історії".

Попередньо, як сказав Подоляк, є кілька кандидатів на регіональний напрям в Офісі Президента, але пріоритетною, на його думку, все ж є кандидатура Кирила Тимошенка.

"У нього вже побудовані зв'язку з губернаторами та мерами. Він постійно в інспекційних поїздках по регіонах. І, звичайно ж, у першого заступника ключовим функціоналом все одно залишиться саме регіональна тематика. Це вкрай важливо", – підсумував радник Єрмака.

Звільнення Трофімова: коротко про головне

  • 4 листопада президент Зеленський своїм указом звільнив з посади першого заступника глави Офісу Президента Сергія Трофімова. Той відповідав за регіональну політику.
  • Зеленський також оприлюднив інший указ, яким призначив Трофімова своїм радником поза штатом.
  • До цього у ЗМІ з'явились припущення: в Офісі Президента планують кадрові зміни.
  • ЗМІ повідомляли, що Трофімова можуть звільнити з посади заступника. Мовляв, ще раніше у нього не склались стосунки з Андрієм Єрмаком.
  • Також у медіа з'являлась інформація про те, що в ОП Трофімова "тримають" лише особисті стосунки з Зеленським.
  • Сам Трофімов зазначав, що тільки президент може оцінювати його роботу, адже призначав на цю посаду його теж він.