Редактор розслідування "Наші гроші" Денис Бігус розповів, що він дуже вражений рішенням суду. Про це він повідомив в ефірі 24 каналу.

До теми Рахунки Bihus.Info заблокували через розслідування про Семочка: деталі рішення суду

Абсурдне рішення Голосіївського суду

За його словами, Голосіївський суд міста Києва не тільки не спростував позов Семочка, а навіть не роздивився фактаж матеріалу. Він ствердив, що історія з майном та паспортами – підтверджена реєстрами.

Нам навіть не дали часу підготувати апеляцію, що гарантовано законом,
– запевнив Бігус.

Він розповів, що суд першої інстанції перед тим, як ухвалити фінальне рішення, має дочекатись апеляційних строків. А рішення про спростування з'явилось ще до того, як авторка матеріалу побачила повний текст ухвали суду.

Хто такий Сергій Семочко?

Сергій Семочко – це ексочільник Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у період з 2015 по 2017 роки та ексочільник Головного управління СБУ у Києві та області у 2017 – 2018 роках. А з липня 2018 року обіймав посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

Чому Семочко це зробив

На думку журналіста, Семочко "відмовився від своїх родичів" для заголовків у новинних стрічках, зокрема таких як "Суд визнав невинним...", "Суд вимагає спростувати...". За словами розслідувача, така практика – доволі розповсюджена.

Чи відправили апеляцію

Денис Бігус додав, що апеляція вже є. Її подали в апеляційний суд міста Києва.

Розслідування щодо Семочка: коротко

  • У жовтні 2018 року журналісти програми "Наші гроші" опублікували сюжет про Сергія Семочка.
  • Вони встановили, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки України володіє статками, які неможливо пояснити офіційними доходами. При цьому його найближча родина отримала громадянство Росії та веде бізнес в окупованому Криму.
  • У відповідь Семочко дав інтерв'ю і записав відеозвернення щодо розслідування програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", де звинуватив журналістів у брехні.